Ποιο ποδοσφαιράκι να διαλέξω?

Posted bybenatos22/06/20170 Comment(s)Ξύλινο ποδοσφαιράκι,

Ποιο ποδοσφαιράκι είναι κατάλληλο για μένα?

Ξύλινο ποδοσφαιράκι....Κλασσικό ξύλινο ποδοσφαιράκι μπαλάκι κτλ. Τόσα πολλά ονόματα.....

 

Όλοι προσπαθούν να πουν ότι το ποδοσφαιράκι που πουλάνε είναι το καλύτερο είναι όμως? Εδώ θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα διάφορα μοντέλα που υπάρχουν και τις διαφορές τους.

Φυσικά δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τα ποδοσφαιράκια που έχουν πλαστικούς παίκτες, γιατί πολύ απλά δεν είναι ξύλινα ποδοσφαιράκια, το γιατί θα το αναλύσουμε σε κάποιο άλλο άθρο.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά.

Ο τάπητας πρέπει να είναι από Φελλό. δείτε φώτο φελλός ποδοσφαίρου

Η διάμετρος στις βέργες πρέπει να είναι 16 χιλ. καθώς επίσης και το τρύπημα στους παίκτες.

 

 

Και τα δύο είναι με φελλό το ένα είναι με Γόμα λάκα το άλλο με Ρητινούχο ελαστομερής επίστρωση ποια η διαφορά?

 

Η γόμα λάκα ήταν στο αρχικό στάδιο του ποδοσφαίρου με την πάροδο του χρόνου επικράτησε η Ρητινούχος ελαστομερής επίστρωση, που έχει και περισσότερη αντοχή στο χρόνο.

 

Τα τριγωνάκια στις άκρες του παικτικού χώρου πρέπει να είναι από κόντρα πλακέ και όχι από mdf που φθείρεται με την πάροδο του χρόνου

.

Αν θέλετε να σας κρατήσει κυριολεκτικά "μια ζωή" προτιμήστε τα ποδοσφαιράκια εξωτερικού χώρου από κόντρα πλακέ. Έχω δει πελάτες που μου στέλνουν το ποδοσφαιράκι τους για αλλαγή φελλού και είναι 40ετίας ή και ποιο παλιό και δεν έχει πάθει τίποτα. Παρακάτω θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες από επισκευές μπαλκονιών ποδοσφαίρου πραγματικά γίνονται καινούργια.